Sådan begyndte det…

Læs her en lille beretning om Kart Racing i perioden 2006 – 2010:

2006

Første gokart var en brugt CRG fra 2004 med en brugt POP2 motor af mærket Dino, som hurtigt blev skrifte ud med en Parilla, Ital. og Vortex. Sara var heldig at få sin første rigtige sponsor til sin første fulde sæson (2006): MediaMouse en lokal grafisk virksomhede, som lige side aktivt at støttet op om Sara og teamet.

Saras første sæson i Sjællandsmesterskabet 2006 i POP2, bekræftede hende i, at hun godt kunne “hænge på” og selv om det ikke blev til topplaceringer, så præstede hun af være med i midten af det skrappe felt, med en 8. plads som hendes bedste placering.

2007

I 2007 rykkede Sara op i klassen POP1, som den gang var en af de hårdeste ungdomklasser blandt de nationale klasser i Danmark. Deltager antallet lå

på mellem 25-30 til hvert løb og det gik ikke stille for sig, når de 14-16 årige teenagere kæmpede om placeringerne i Sjællandsmesterskabet og DM (DADU Ungdoms Cup)!

Op til sæsonstart var det lykkedes Sara at få endnu et par gode sponsorer og den ekstra hjælp betød, at det var muligt at købe en anden næste ny Tony Kart.

Konkurrencen var ekstrem hård i denne klasse, hvor mange af deltagerne kørte med store ambitionder og store budgetter!

Sæsonens først store løb (Ungdoms Cup/DM på Københavns Gokartbane) blev dog præget af en meget voldsom ulykke som involverede Sara. I nogle hektiske og dramatiske minutter så det ud til, at hun var kommet alvorligt til skade hvilket betød “ba bu” med ambulancen til hospitalet! Heldigvis viste det sig at Sara på mirakuløs vis var sluppet med nogle hårde knubs. Sara var hurtigt tilbage på banen og insisterede på at komme ud og køre igen og med tilladelse fra løbsledelsen, stillede hun til start i dagens sidste heat, hvor hun naturligvis skulle starte bagester (29. plads) Dette heat skulle gå hen og blive et af de bedste heat hun har hørt til dato – Sara fik kæmpet sig frem til en 12 plads i finalen, forslået og i en kart der havde lidt en del overlast ved ulykken – en flot præsation omstændighederne taget i betragtning.

Sæsonen var dog præget af mange uheld som gik hårdt ud over både materiel og selvtilliden, men kampgejsten udeblev aldrig!

2008

2008 blev konkurrencemæssigt Saras bedste sæson. Med en fantastisk opbakning fra gode venner og sponsorer lykkedes det for Sara at rykke op i klassen Rotax Max Junior.

Det så ellers skidt ud i starten af året, da økonomien ikke rakte til endnu en sæson, men i sidste øjeblik fik Sara et fantastisk tilbud, hvor hun fik stillet en komplet kart og motor til rådighed for en fuld i Rotax Max Junior. Pludselig så alt ud til at lykkedes! Sara fik en økonomisk håndsrækning fra OnSide Sport (5.000 kr.) og et par trofaste sponsorer var med til at bane vejen, for det som skulle vise sig, at blive den bedste sæson til dato.

Sara opnåede en samlet 5. plads i Sjællandsmesterskabet, en 2. plads i “Ladies Cup’en” og kørte en flot 2. plads hjem ved “Høstløbet” i Barmosen ekstreme regnvejr!

Karten, Sara fik stillet til rådighed, var en Zanardi, som forhandles og importeres af HK Motorsport. Allerede fra det første løb i Rødby i starten af 2008, oplevede vi en fantastisk hjælp og service fra HK Motorsport, som lagde grunden til det tætte samarbejde vi efterfølgende har fået med teamet.

Foto: Svend Gerhs overrækker Sara 5.000 kr. fra OnSide

2009

I 2009 fik Sara muligheden for at tage springet op i den hurtigste nationale klassen “Nat. A”.

Sæsonen tog en tidlig begyndelse med en uges træningstur til Belgien i marts 2009, arrangeret af HK Motorsport for alle deres teamkørere. En fantastik oplevelse med masser af træning (mest i regnvejr!) på 2 af bedste kartingbaner i Belgien, Genk og Spa Francorchamps.

Foto: Sara i tæt dyst ved DM i “Nat. A” på Korsør Gokartbane i aug. 2009

Konkurrencen i Nat. A var som forvente rigtig hård og Sara måtte også bruge meget tid på fysisk træning for at kunne holde til at deltage i den meget fysisk krævende klasse. Sæsonens højdepunkt blev DM på Korsørs Gokartbane, hvor det blev til en samlet 13 plads og bedst placeret pige – 3 piger og 15 drenge.

2010

I 2010 blev et “pause år” for Sara da skole, arbejde og kæreste i Belgien optog det meste af tiden.

Det åbnede i stedet vejen for, at farmand (Kristian) kunne trække i kørerdragten for at prøve kræfter i gokartsporten. Det blev som “rookie” i klassen FUTURA-XL, med et par fornuftige præsationer taget i betragtning at det var første år i en gokart. Det blev til en samlet 6. plads i Sjællandsmesterskabet 2010, en samlet 3. plads i klubløbs-serien “Onsdags-løb” på Københavns Gokartbane og en 5. plads i årets sidste løb, DM Revanchen på Københavns Gokartbane.

Gennem hele 2010 nød vi igen godt af det tætte samarbejde med HK Motorsport, som på alle måde har ydet os en fantastisk service.

Foto: Kristan i DM Revanchen på Københavns Gokartbane okt. 2010, hvor det blev til en 5. plads.


Læse meget mere om Saras år i gokartsporten her: “gl. hjemmeside”

Comments are closed.