2. plads til Flemming ved SM

Foto: Flemming i aktion i dagens 1. heat
 

Flemming og jeg (Kristian) deltog d. 3. sept. i 3. afd. af Sjællandsmesterskabet 2011 på Københavns Gokartbane i klassen Futura XL.

For Flemming var det første gang han skulle deltage i et mesterskabsløb og han kørte med i samme klasse som jeg kører; Futura XL. Der var i alt 17 i Futura-klassen, hvor af 6 var XL’er. Både Flemming og jeg har været ramt af lidt sygdom i ugen op til løbet, så vi var ikke helt friske, da vi satte hinanden stævne i vores lille værksted kl. 07:00 på banen, men som vi hurtigt blev enige om; ”det skulle bare køres væk!” (den sidste rast af sygdom).

Foto: Udsigten fra vores lille værksted udover banen kl. 07:00
 

Træning og tidstagningen gik uden de helt store problemer. Flemming var 4. hurtigste i XL-klassen, mens jeg fik kørt den hurtigste tid af XL’erne.

Dagens første heat var fyldt med godt og tæt race gennem hele feltet. Jeg kæmpede hårdt (efter en skidt start) om de 3 første placeringer i XL-klassen, hvor jeg længe lå 3’er, men havde god fart i karten og fik kørte mig i mål på en 2. plads blandt XL’erne.  Flemming kom ind på en 4. plads og var også godt kørende.

Foto: Futura/Futura XL feltet på vej rundt til starten på 1 heat.
 

I dagens 2. heat fik jeg en katastrofal start. Karten foran mig kom slet ikke ordentligt med da starten gik og det betød at jeg blev ”fanget” bag ham og flere af de andre konkurrenter susede forbi mig. Flemming fik til gengæld en fin start og lå et par karter foran mig, da vi kommet rundt efter 1. omgang. Et stykke inde i heatet rammer Flemming en konkurrent i et forsøg på at lukke af for en overhaling. Det gave mig chancen til at komme forbi både Flemming og konkurrenten. Det udvikler sig hurtigt til lidt drama, da Flemming trækker ud i banen samtidig med jeg forsøger at gå forbi ham – vi ”fletter hjul” men heldigvis uden at vi kører af banen. Få sek. efter ”fletter” Flemming så hjul med den anden konkurrent og de mister begge så meget fart, at jeg uden problemer går forbi. Det var tæt på at ”blive lidt for spændende!”

Tabte hjulet i finalen!

I finalen skulle Flemming starte lige bag mig og denne gang får vi begge en god start og kommer fordi et større sammenstød der involverede 4-5 karter. Gælden var dog kort for mit vedkomne, da jeg få omgange inde i heatet på dramatisk vis taber mit højre baghjul i en meget hurtig højre kurve (pga. knækket hjulbolte!). Karten spinder voldsom rundt og hjulet forsvandt med høj fart ude af banen, op af en lille vold, hørt op i luften og lander derefter langt ude bag banens hegn. Jeg var dermed blot tilskuer, men kunne gælde mig over, at se Flemming køre sig i mål på en flot 2. plads i XL-klassen.

Foto: En glad, træt og tilfreds Flemming efter 3. heat
 

Hjulet blev i øvrigt aldrig fundet! Det var havnet i et stort og tæt krat af brombærbuske og hyben og selv om flere var meget behjælpelige med at lede, da løbet var færdigt, så var det bare væk!

Stort tillykke til Flemming med den flotte debut i et mesterskabsløb. Alt i alt endnu et godt og spændende race på Københavns Gokartbane.

Foto: 3 glade “XL’ere” på podiet!
_________________________________________________
 
Fotos nedenfor at taget af Claus Praeger-Jahnsen
 
This entry was posted in Sidste nyt.... Bookmark the permalink.

Comments are closed.