Så er vi i gang igen!

Foto: Torben Rasmussen – gokartweb.dk
 

Gokart sæsonen er nu i fuld gang og for mit vedkommen (Kristian), blev et en brat, men spændende start på sæsonen! Første gang jeg satte mig i en gokart i år (ikke kørt siden oktober 2011!) var ved åbningsløbet i Rotax Max Challenge (RMC) på Midtjysk Gokartbane ved Ikast d. 7.-8. april.

Ikke nok med at jeg ikke havde trænet i en kart op til løbet, så var det også debut i en ny klasse, den hurtigste af Rotax-klasserne, nemlig DD2 – en kart med 2 gear og en motor med 4-5 hestekræfter mere!

I samarbejde med HK Motorsport lykkedes det i sidste øjeblik at få planlagt min deltagelse i åbnings løbet i klassen ”DD2 Master”.

Det blev en stor, men også en noget overvældende oplevelse, da den hurtige kart meget hurtigt skulle vise sig at være en kæmpe udfordring for fysikken!

Der var tale om et dobbelt løb med fuldt løb (træning, tidstagning og 3 heats) både lørdag og søndag, og det var mere end hvad nakken kunne holde til, så i lørdagens 2 sidste finaler måtte jeg udgå, da nakken simpelthen blot gave op og det var umuligt at holde hovedet i de meget hurtige sving pga. den hårde belastning af nakkemusklerne!

Efter en god nats søvn, hvor nakken fik lidt ro, gik det lidt bedre om søndagen, som primært blev brugt til at få kørt så meget som muligt, for at få kroppen i form igen! Jeg kunne ikke køre med om placeringer, men blot med det mål, at jeg blot skulle gennemføre!

14 dage efter var jeg så på den igen. Denne gang på Rødby Gokartbane, som lagde asfalt til 2. afd. af RMC/DM/SM d. 21.-22. april. Denne gang havde jeg sammen med HK Motorsport haft mulighed for en enkelt træning på Barmosen ved Vordingborg i ugen op til løbet. Det betød, at formen var væsentlig bedre og jeg kunne nu gennemføre et dobbelt løb med kørsel både lørdag og søndag, uden at gå ned på fysikken, hvilket var en sejr i sig selv!

Selv om jeg aldrig har kørt løb på Rødby Gokartbane, så fandt jeg hurtigt på plads på den lille bane med de mange sving. Omgangstiderene var ikke noget at skrive hjem om, men hver gang jeg kom på banen blev mine tider bedre og i lørdagens finale kunne jeg køre en 5 plads hjem ud af de 9 deltager i klassen. Et resultat, som jeg var godt tilfreds med, da jeg ikke oplevede nogen problemer med at køre en 16 minutter lang finale.

Søndag kørte jeg primært med for træningens skyld, da der ikke var mesterskabs point at køre om i DD2 Master-klassen, som kørte sammen med det ”alm.” DD2’er om søndagen. Tiderne fortsatte om søndagen med at blive bedre og de mange omgange i karten, betød at jeg nu ar fundet mig rigtig godt på plads i den nye kart. Det kræver lidt tilvænning med de 2 gear, som er noget helt andet end den kart jeg kørte i sidste år, men det er jeg ved at have godt styr på.

Martin har også taget hul på sæsonen, men ikke kørte løb endnu, men har været ude og træne et par gange på Københavns Gokartbane.

Flemming er ikke kommet i gang endnu, men det kan ikke vare længe før han også får sat sin ny-renoveret motor på sin kart, så han også kan komme ud og køre.

This entry was posted in Sidste nyt.... Bookmark the permalink.

Comments are closed.