Sim Racing

Sim (simuleret) racing er betegnelsen for bil simulationsspil, der forsøger at simulere præcist bilrace, komplet med den virkelige verdens variabler som brændstofforbrug, skader, dækslid og greb, og undervogns indstillinger. For at være konkurrencedygtige i sim racing, skal man forstå alle aspekter af håndtering af bilens håndtering, som gør racing i den virkelige verden så svært, såsom bremsepunkt, hvordan man kan opretholde kontrol med en bil, hvor dækkene mister greb, og hvordan korrekt ind og afslutte en tur uden at ofre hastighed. Det er denne sværhedsgrad, der adskiller sim racing fra “arkade-spil”, hvor hovedformålet er at skabe en fornemmelse af fart i modsætning til en følelse af realisme

Sim racing har inden for de seneste år udviklet sig fra blot at være en “nørdet” interesse for en lille gruppe dedikeret sim-race-entusiaster, til i dag at være organiseret race på meget højt plan.

Der findes i dag en del forskellige ligaer verden over, hvor sim-racerer ikke kun kæmper om æren og mesterskaber, men sågar også penge/sponsorer præmier!

Forudsætningen for at køre sim-race er en god pc med et godt grafikkort, et sæt rat og pedaler (af god kvalitet) og en hurtig internetforbindelse. Sim race afvikles ved at hver enkelt køre logger sig på den virtuelle banen via sin pc der hjemme og dyster så virtuelt mod ca. 20-30 andre deltagere på en og samme bane.

Der er flere forskellige udbydere af sim racing applikationer til pc. Et af de mest benyttede spil i de forskellige ligaer verden over, er SimBins forskellige serier baseret på deres meget populær ”Race 07” og ”GTR2”. Derudover er ”rFactor” også et meget benyttet spil til afvikling af sim raceing. Udviklerne bag ”rFactor” står i øvrigt bag de simulatorer som benyttes i F1 (rFactor Pro).

Sim racing applikationer såsom, ”Grand Prix Legends”, ”GT Legends, “rFactor“, ”Race 07”, ”GTR2”, ”Live for Speed”, ”netKar Pro” og ”iRacing” er generelt mindre populær end arkadespil som ”Need for Speed-serien”, især fordi meget mere dygtighed og praksis er nødvendig for at beherske sim racing applikationer.

Det mest seriøse tiltag inden for sim racing i disse dage, er de amerikanske ”iRacing”, som nu benyttes af over 20.000 seriøse sim-racere verden over, hvoraf en stor del af dem, er etableret professionelle og amatør racerkørere i ”real life”.

Ved siden af at være aktiv inden for gokartsporten deltager Team Kart Racing også i sim racing. Martin Ulrik er Team Kart Racings top simracer og han har taget flere topplaceringer i forskellige europæiske ligaer. For mit vedkomne (Kristian) er det primært hen over vinteren, at der bliver tid til sim racing. Sara benytter med mellemrum vores ”simulator” til at dyste mod flere af sine gokart-venner og holder på den måde sine ”race skills” ved lige.

  Foto: Sara træner race på PC’eren

 

Comments are closed.